Boek 10 jaar herdenken bij het Indië-monument te Breda

Met trots presenteert Stichting Arjati haar jubileumuitgave, 10 jaar herdenken bij het Indië-monument in Breda. Vele verhalen en gedichten zijn de afgelopen tien jaar tijdens de herdenking op 15 augustus bij het Indië-monument in Breda voorgedragen. Verhalen van hen die de oorlog hebben meegemaakt; verhalen over hoe de oorlog nog steeds een rol speelt in het leven van familie. In deze jubileumuitgave zijn toespraken en historische context, geschreven door Sammy van Lieshout, gebundeld om de voordrachten beter te kunnen begrijpen.

Enkele reacties:

Zelf heb ik lange tijd gedaan alsof dit verhaal mij niet aanging. Het is het verhaal van iemand anders. Bij de voorbereiding van vandaag kwam het besef dat het niet mijn eigen ervaring is, maar wel deel uitmaakt van mijn leven. Mijn ontdekking van gisteren zorgt ervoor dat ik steeds weer mijn best zal doen om het vandaag te begrijpen. Vooral het vandaag van hen die niet meer goed kunnen vertellen hoe gisteren was. Jeanny Vreeswijk-Manusiwa

Pa had na deze reis zijn haatgevoelens en nachtmerries vaarwel kunnen zeggen. “Haat maakt mensen ziek”, was zijn overtuiging. “Wat in Japan was gebeurd kan ik niet vergeten, maar vergeven kan ik wel.” Ron Meijer

Na de capitulatie van Japan dacht mijn moeder dat het vrede werd. Ze vertelde het ons en beloofde dat we nooit meer narigheid zouden krijgen. De werkelijkheid was anders! Tine Meelhuysen

Het unieke en bijzondere boek kost 12,50 euro en u steunt gelijktijdig de activiteiten van de stichting Arjati (zie de pagina Informatie, zorg en ondersteuning op onze website). U kunt het boek op één van de volgende manier in uw bezit krijgen.

  1. Op afspraak/bestelling bij het Indisch Museum, Joseph Poelaertstraat 1, Breda. Stuur een mail aan indischmuseum@arjati.nl of bel/whatsapp met het secretariaat van het Indisch Museum 06-28546890 (Ellen van Nispen).
  2. Op afspraak/bestelling bij de receptie van Woonzorgcentrum Raffy, Bernard de Wildestraat 400 in Breda. Stuur een mail aan secretaris@arjati.nl of bel 076-5225150 en vraag naar Ida Renwarin.
  3. Per post. De kosten bedragen 12,50 euro plus 5,00 euro verzendkosten. Gelieve dit bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL82RABO0134668723 ten name van Stichting Arjati in Breda. Bij kenmerk: naam en verzendadres.
  4. Door vriend te worden van Stichting Arjati voor 25 euro per jaar. Als welkomstcadeau ontvang je ons jubileumboek. Stuur een mail aan vrienden@arjati.nl en je ontvangt van ons een aanmeldingsformulier.