Backpay-regeling verlengd

De zogeheten backpay-regeling voor ambtenaren en militairen uit Nederlands-Indië die na de Japanse bezetting hun salaris niet uitbetaald kregen, wordt met een jaar verlengd tot 1 januari 2018. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS)  bekendgemaakt.

 Van Rijn en het Indisch Platform werden het vorig jaar eens over de financiële regeling voor de betrokkenen die zeventig jaar later nog in leven waren. Per persoon wordt 25.000 euro netto uitgekeerd. Aanvragen moesten uiterlijk op 1 januari 2017 zijn ingediend.

De verlenging moet vooral rechthebbenden die niet in Nederland wonen de gelegenheid geven nog een aanvraag in te dienen, aldus Van Rijn.

De salariskwestie heeft decennialang gespeeld. Na de Tweede Wereldoorlog achtte Nederland zich juridisch niet verplicht om de achterstallige salarissen uit te keren van de militairen en ambtenaren in dienst van Nederlands-Indië.

Dus mocht u mensen kennen die mogelijk in aanmerking komen, maar nog geen gebruik hebben gemaakt van deze regeling informeer hen!!! (Meer informatie over de backpay-regeling vindt u op de pagina Informatie en Zorg.